Trening for bedre bevegelse

Mange sliter med stivhet og stølhet. Det ene handler om at man ikke beveger seg nok og strekker ut etterpå, det andre handler mye om opphopning av karbonstoff i blodet etter trening. Beina kjennes ut som karbonader selv mange dager etter økta. Det hele skyldes at man har neglisjert trening over en lang periode. Det kan faktisk være snakk om at man ikke har beveget seg siden ungdomsskolen. Da må man gjøre endringer.

Hvordan komme i gang

Når du skal starte helt på nytt så kan det være nok med 2-3 korte treningsøkter i uka. De må ikke være for intense, men såpass at man kjenner at man har beveget seg. Grunnen til at man skal ta det med ro er at det er enklere å finne nivået sitt, og se om man får nye skader.

Bevegelsestrening

En sport som er skånsom og samtidig setter i gang forbrenninga er padel-sport. Det er en trening som minner om squash bortsett fra at banen er litt større og at man spiller med lag på to spillere. Det er sosialt og en effektiv fett-forbrenner. Pakk utstyret i en padelbag og dra til senteret.

Bli kvitt stivheten og stølheten

Det er lett å tenke at trening vil forbedre begge disse plagene. Men en er vanskeligere å bli kvitt enn den andre. Stølhet vil gå over så snart man har kommet i gang med regelmessig trening. Husk at stølhet kommer av vann i kroppen, noe svært mange overvektige får kjenne på. Derfor bør man sørge for å trene det som gir hurtigst og tryggest vektreduksjon.

Stivheten kan være mer problematisk. Det er ikke sikkert du vil bli bra i ryggen om du sliter med den. Men litt etter litt vil også den ha en sjanse for rehabilitering. Dette er ikke gjort i en fei, og derfor må man passe på å ikke trene på seg strekk, prolaps eller det som verre er.