Gjør treningen til en sosial begivenhet

Har du lenge gått og drømt om å begynne å trene? Men du har ikke motivasjonen eller tenker at det er kjedelig å trene selv?

Heldigvis finns det råd for det. Få med familien, venner og naboen på trening – da gjør du både deg selv og dem en tjeneste. Gjør treningen til noe positivt sammen, noe dere har til felles og som dere kan glede dere til i løpet av uken. Dra på idrettsdager i helgene.

Mange gjør trening til noe negativt, men er man sammen om det blir det litt enklere å komme seg ut døra.

 

Hvor kan dere trene?
Om dere har et treningssenter i byen er det jo selvfølgelig en mulighet. Mange treningssentre har forskjellige timer man kan  melde seg på som for eksempel aerobic, zumba eller spinning. Hvis man foretrekker noe annet eller ikke har mulighet for å dra i et senter, kan du eller dere trene hjemme eller løpe en tur. Før du løper, går eller sykler en tur kan det være lurt å varme seg opp og strekke ut etter turen. Det gir en mer effektiv trening og forhindrer at du blir støl i kroppen dagen etterpå, og er en like stor del av treningen som selve turen. En god investering til treningen er en god treningsmatte, slik at du ikke får ondt av å gjøre situps. Treningsmatten kan også brukes til andre ting, som for eksempel liggeunderlag. Se her for et stort utvalg av treningsmatter til både hjemmet og treningssenteret.billig-fitness-kastmasken-no-treningsmatte

 

Start din egen treningsklubb
Det er heldigvis enkelt å starte sin egen treningsklubb. Liker du å løpe, kan du starte en løpeklubb. Her kan du for eksempel skrive et oppslag i den lokale byens Facebook gruppe. Det er lurt med et fast møtested, eventuelt to ganger i uken på et bestemt tidspunkt. Dere finner fort ut av hvilket tempo dere løper og om dere vil løpe i grupper eller alene. Det er viktig at man i løpeklubben tar hensyn til forskjellige personer, og at ikke alle løper like fort og like langt. Bare det å komme seg ut er en stor ting for noen – og for andre er det vanlig å løpe flere ganger i uken.

Gjør løpeklubben til en sosial begivenhet, der alle kan være med og arranger eventuelt fellesspisning eller kaffe etter turen, som en ekstra koselig motivasjonsfaktor  og som helt sikkert vil skape et større sammenhold.

 

Husk at trening gir deg mer energi og gjør deg gladere!