Ungdomsklubb

Fellesskap er i økende grad viktig for oss alle og kanskje spesielt i ungdommen. Dette er en periode av livet der mange små valg har store konsekvenser og en trygg base i tillegg til hjemmet kan være med på å legge ting til rette. En ungdomsklubb gir en plattform der de unge får inter agere under oppsyn. Være uavhengige av foreldre, men fortsatt ha en voksen i nærheten. Nå som de sosiale mediene har en så stor del i både barn og voksnes verden er det ekstra viktig å støtte tiltak som ungdomsklubber og andre sosiale arrangementer med rammer. Legg til rette så ungdommene for møte hverandre fjes til fjes.

kastmasken.no2

Øving på samarbeid gir fornuftige ungdommer.

Vi kan ta utgangspunkt i et prosjekt der vi har en gruppe ungdommer som skal snekre sammen et sett med hagemøbler. Felles målet for de unge er å vellykket sette sammen møblene. Målet i en større sammenheng blir at de skal finne forskjellige roller under denne prosessen. De skal finne løsninger i fellesskap og når dette er gjennomført vil de også føle stolthet over hva de har fått til. Disse møblene blir inventar på den lokale ungdomsklubben og kan også bidra til at de i en annen grad vil respektere møblene da de i en større grad anser dem å være deres egne. Det å bli bevisst på at det finnes en verdi i ulik kunnskap og at det er en god ting at forskjellige mennesker kan forskjellige oppgaver- er en resurs og kan lett smitte over i andre situasjoner den unge møter videre i livet. Det å kunne verdsette hverandres ulikheter.

Sosialisering

Ungdommene er flinke å oppdatere statuser på Facebook, men de trenger også å utvikle sine sosiale ferdigheter. Fritidsklubber, ungdomsklubber og lignende arenaer skiller seg fra skoler med det at de ikke blir vurdert i forhold til prestasjon. Her kan ungdom med ulike kompetansefelt og forskjellig sosial og kulturell bakgrunn møtes i en nøytral arena. Det er et kjent fenomen i gjennom flere generasjoner at de unge møtes for å omgås etter skoletid. Det som samler dem er et område med ly fra vær og vind i tillegg til mulighet for å utfolde seg. Dette er en naturlig del av individualiseringen og behovet av å frigjøre seg fra forelder. Dette er noe av det forskjellige ungdomsklubber ønsker å tilby de unge. Et sted der de kan i trygghet finne sine egne veier, være seg selv, ta egne valg, bli kjent med nye mennesker og skape noe sammen. Et eksempel på det kan være et prosjekt der flere skal samarbeide mot et felles mål, som å bygge en skateboard-ramp eller snekre sammen et bord eller en stol. Ungdommene er den nye fremtiden, så la oss gjøre det vi kan for at den blir så konstruktiv som mulig..