Trening og kosthold

I denne artikkelen skal vi se på både kosthold og trening. Det første vi skal gjøre er å forklare hvorfor det er viktig å sette seg noen konkrete mål for å lykkes med trening. Etter det skal vi snakke litt mer om hvordan vi skal sette opp dietten vår, og til slutt skal vi gå inn på hvordan vi bør trene.

Målsetting

Noe av det viktigste når det gjelder trening er å sette deg stadig nye mål underveis, slik at du kan se hvor langt du har kommet. Dette kan da altså være med på å motivere deg til å fortsette med treningen når du merker at ting går fremover. Alt du dessuten kan gjøre for å øke selvfølelsen din, kan motivere deg til å forbedre resultatene dine. Dersom du for eksempel har mistet håret ditt, kan det til og med hjelpe på selvfølelsen å få det tilbake. Besøker du Nordic Hair kan du enkelt få behandlet hårtap.

Som nevnt bør vi sette oss mål, og det målet vi skal sette for oss selv i denne artikkelen er å konstant forbedre helsen vår og bli sterkere, raskere og mer utholdende. Vi skal trene kroppen vår generelt. Et mål med trening bør være å komme innom mange forskjellige aktiviteter og øvelser.

Dietten

Noe av det viktigste når vi vil se bedre ut er å sette opp en riktig diett. Vi anbefaler å gå etter den klassiske forståelsen for makronæringsinnhold. Dersom vi vil opp i vekt må vi spise flere kalorier enn vi forbrenner, og vil vi ned i vekt må vi forbrenne mer enn vi spiser. Kalorier består av fett, karbohydrater og proteiner.

Det første vi vil gjøre er å kjøpe en vekt for maten vår, og laste ned en applikasjon som for eksempel MyFitnessPal. Denne lar oss telle kaloriene vi inntar oss. Vi bør spise 50 % karbohydrater, 20 % fett og 30 % proteiner.

Vi bør også spise «ren» mat, og de fleste vet allerede instinktivt hvilken mat som er dårlig for oss. Det vi snakker om er pizza, potetgull, godteri og slike ting. Det vi bør spise isteden er sunn mat som ren ris, linser, bønner, havregryn, tunfisk og denne typen mat. Du kan også spise kjøtt, men det er mye som tilsier at det kan være fordelaktig å kutte ut kjøttspising helt når du trener mye.

Treningen

Det vi alltid bør begynne med er å varme opp, og alltid sørge for at vi tøyer kroppen vår godt etter treningen. Det er også veldig viktig at vi hviler godt ut og reparerer skadene vi har utsatt kroppen vår for etter hver treningsøkt. Det du bør gjøre er å sette opp timeplanen slik at du trener forskjellige muskelgrupper, og på den måten kan du hvile og trene samtidig.