Trening og alkohol? Hva skjer i kroppen?

Det har vært en økende trend med at jo eldre man blir, jo mer trener man. De bruker mulighetene til å få en økt enten det er å ta noen runder med knebøy mens de lager middag, eller skurer gulvet mens de tar planken. I de siste årene har også forbruket av alkohol blant unge gått noe ned, selv om noen flere prøver narkotika.

Det er som regel i ungdomsårene at man legger grunnlaget for alderdommen, men det er også den tiden da man tenker minst på konsekvensene av å feste med venner. Det er kanskje i etterpåklokskapen at mange angrer de mange bar-rundene de tok i studietiden og starten på voksenlivet.

Alkohol og forelskelse

Egentlig trenger ikke unge alkohol, da de allerede er på en naturlig rus som de får av den første forelskelsen. Dessverre vil mange si at alkoholen skader mer enn den gleder. For bakrusen kan bli langvarig og hard. For det er mange anledninger til å ta seg en fest når man er ung. Men langtidseffektene av alkoholbruk kan føre til blant annet leversvikt, høyt blodtrykk og kreft.

Alkoholen påvirker først og fremst hjernen, som virkelig får gjennomgå. Dessuten er hjernen til unge fortsatt i vekst, og dermed kan man fort utvikle skader relatert til demens senere i livet. Alkoholen gjør oss likevel mindre nervøse, og kan ha gode effekter ved anstendighet. Får man kreft, kan livet snu fort. Man kan miste håret på grunn av cellegiften. Men også generelt hårtap kan oppstå. Da er det fint å ha nordichair.com, som kan hjelpe deg å få tilbake hårmanken.

Trening og alderdom

Som vi nevnte trener flere mer enn før. Det har blitt enklere å komme seg opp av godstolen, selv om alt for mange fortsatt sitter for mye stille. Trening i alderdommen bør bestå av en del styrketrening, og det henger sammen med at vi blir mindre fleksible, får flere slitasjer og har lettere for å få sykdommer. Har man levd ett liv i sus og dus i tillegg, kan dette påvirke hvordan man får trent i hverdagen.

Trening har ofte lignende effekter på kroppen som alkohol og andre rusmidler. Det er fordi hjernen aktiverer endorfiner i blodsirkulasjonen som spres ut i kroppen. Stoff som skaper betennelser blir også redusert nettopp fordi blodet får flyte fortere gjennom kretsløpet.

Det som er helt utrolig med trening, er at man kan gå fra å være dødssyk til å bli i kjempegod form. Det handler om flere ting, men både gjentakelse, restitusjon og kosthold har virkning. Dessuten er det slik at dersom man har kommet i gang, så baller tingene på seg. Man går litt ned i vekt, så får man fokus på å spise sunt også har man plutselig en helt annen hverdag.

Problemer man sliter med i hverdagen kan ha bakgrunn i måte man levde på, derfor er det viktig at også du som ung tenker over dette en gang i blant. For egentlig kan man jo ikke klage dersom man trodde man var udødelig og kunne gjøre hva man ville.