Sovesofaen får sin renessanse

Går vi ett tiår eller to tilbake, var sovesofaen et møbel som kunne fremkalle kuldegysninger. Alle hadde den distinkte sovesofa-looken, og verre, de var rett og slett ikke noe gode å sove i.

Men møbeldesignerne har tydeligvis tatt seg sammen! Dagens sovesofaer er ikke lenger nødsenger med tvilsom komfort. Dessuten er svært mange nye sovesofaer særdeles veldesignede og vil passe inn både i stua, gjesterommet eller soverommet til husets yngre garde.

Her i redaksjonen har vi valgt ut en håndfull sovesofaer som vi gladelig hadde plassert i våre respektive hjem. Det er fem helt forskjellige løsninger, både praktisk og designmessig.

homii

Et godt eksempel på en sovesofa med gode materialvalg og et design som fungerer i de fleste hjem. Nordisk nøytral stil kjennetegner designet og nøytrale farger gjør sofaen fleksibel. homii endres raskt fra sofa til seng ved å felle ned ryggen.

Utslått måler homii 190 x 125 cm og kan dermed brukes som en smal dobbeltseng, men over flere netter er den best egnet for én person.

Eaton

Som sofa er Eaton en konvensjonell chaiselong-sofa, med gjennomført enkelt design og fargevalg som passer inn i de fleste stuer. Som utslått seng måler den 239 x 158 cm og Eaton er dermed bred nok til å fungere som dobbeltseng over flere netter.

Under chaiselongen er det godt med oppbevaringsplass. Et smart sted for dyner og puter kanskje?

Eatons trekk scorer hele 40 000 på Martindale-skalaen. I praksis betyr det at trekket er slitesterkt nok til å kunne brukes til seter i offentlig transport. Med andre ord; det er solide greier!

Roots

Denne sovesofaen skiller seg ut fra de andre med sitt funky utseende. Ved første øyekast ser den ut som en stol/sofa med litt annerledes design. Men i løpet av ett par kjappe håndvendinger forvandles Roots til en seng.

Roots kommer i forskjellige versjoner, som enkelt- eller dobbeltseng og i forskjellige ungdommelige og moderne farger. Som enkeltseng måler den 90 x 200 cm, mens dobbeltsengen har 140 cm bredde.

Trevirket som brukes i roots er FSC-sertifisert.

Bebop

Minimalistiske og formsikre Bebop er en herlig fusion av forskjellige stilretninger. Skråstilte armlener leder oss til østen, mens minimalismen får oss til å tenke nordisk og konstruksjonen minner litt om et hagemøbel. Summen er ikke kaotisk, men stilsikker og kul!

Senkes det ene armlenet blir Bebop en funky loungestol. Senkes begge armlenene får du en seng med målene 80 x 180 cm. Bebop leveres både med moderate eller friske moderne farger.

Tips: Bebop er også perfekt til kontoret. Smart for alle som liker å få en liten powernap i løpet av lange og travle arbeidsdager.

Trevirket er SFC-sertifisert.

(Sovesofaen Edge har samme designløsning, men i en noe mer minimalistisk utførelse.)

CUBE

Funky Cube er perfekt til tenåringsrommet. Slått sammen er den en kul stol som bare innbyr til at man slenger seg ned i den. Stolens rygglen og armlen danner ramme om CUBEs puff og danner til sammen en full madrass når den slås ut som seng. Utslått måler den 90 x 190 cm og er dermed en romslig enkeltseng.

Når CUBE ikke er i bruk, hverken som stol eller seng, kan puffen settes inn i armlene/rygg og man sparer masse gulvplass.

Vær litt kritiske før dere velger sovesofa som barnets hovedseng

Selv om sovesofaene har blitt markant bedre og fint kan fungere som seng i en uke eller to, skal den ikke nødvendigvis benyttes som barnets hovedseng. Men gjør dere «hjemmeleksen» og sjekker madrasskvalitet o.l. og den er tilfredsstillende, er det bare å kjøre på. For svært mange sovesofaer har madrasser som matcher vanlige rammemadrasser.

Mer informasjon om sovesofaene

Les mer utfyllende produkttekster og bestill stoffprøver hos Unoliving.no – gå til sovesofaer.