Lek deg i form

De fleste av oss tenker ikke over det når vi er barn, men mange barneleker er faktisk veldig fin trening. Som barn løper vi rundt, klatre og hopper, og holder oss veldig aktive. Men noe skjer når vi kommer i ungdomsårene. Da er det ikke lenger ”lov” å leke. De som driver med idrett trener videre, men de fleste andre slutter å drive med morsomme aktiviteter. De driver kanskje med løping og styrketrening, men glemmer den lekende treningen.

Variasjon er trikset


Hvis trening skal være effektiv, gjelder det å variere mest mulig. Jo mer man varierer treningen, desto fThrowing a disclere muskelgrupper blir trent. Mange av barndommens leker gir en variert trening. Derfor kan det være smart å gå litt i barndommen. Lek er dessuten en morsom treningsform, og passer derfor for alle som syns det er kjedelig å jogge eller løfte vekter. Og det beste av alt er at mange leker ikke trenger så veldig mye utstyr.


Billig og morsom trening


Hvis du kjøper en ball eller to, kan du både sparke og kaste ball. Du kan sprette den mot en vegg hvis du trener alene. Ved å variere mellom å sparke og å kaste, og variere hvordan du tar imot ballen, får du en morsom treningsøkt. Bytt mellom å bruke begge beina når du sparker, og bytt mellom å fange ballen i luften eller la den sprette først når du kaster den. Tilfør gjerne de klassiske lekeelementene, som å klappe i hendene eller snu deg rundt før du fanger ballen. Hvis du syns det er flaut å handle leker til deg selv, kan du handle
leker på nett. Er dere flere sammen, kan dere sparke eller kaste ballen mellom dere. Du kan også montere en ring på veggen for å kaste kurvball.


Frisbee er en annen enkel og morsom underholdning. Ta med deg hunden eller gode venner på leken, eller lag din egen
bane for frisbeegolf. Andre morsomme leker er rockering og hoppetau. Eller sisten, hvis flere trener sammen. Du kan også sette opp balansebommer i hagen eller lage din egen hinderløype.