Kosthold og trening – hva er viktigst for å oppnå resultater?

Det er stadig flere som får øynene opp for kosthold og trening, noe som på alle mulige måter er en bra ting. Et sunt og bra kosthold, kombinert med regelmessig trening er fantastisk sunt både for den fysiske helsen, men også minst like fantastisk sunt for den psykiske helsen.

Kosthold er det absolutt viktigste, selv om trening også er viktig.

I trenings- og kostholds verden heter det at kostholdet står for 80% av resultatene, mens treningen står for 20%. Dette stemmer helt klart, i hvert fall så lenge målet er å miste fett. Et bra kosthold kan også ha bra mat. Man kan ha alt fra pizza til fantastisk god barilla pasta til middag. Nøkkelen er mengdene og hvor ofte man skal kose seg ekstra.

Hvis man, som så mange andre, elsker pasta – og bare må ha det fra tid til annen, er det ok å nyte det. Dette gjelder også annen mat, som for eksempel pizza, taco, burger, osv. Det er igjen mengdene og hvor ofte man spiser det som teller.

Når det kommer til den psykiske helsen i tillegg til den fysiske helsen, vil et bra og sunt kosthold hjelpe bra på. Her er det viktig å huske at det er over det lange løp, og et sunt måltid eller en sunn dag ikke vil hjelpe så mye.

Trening er også viktig

Selv om kosthold kanskje er det viktigste når det kommer til en bra og sunn fysisk- og psykisk helse, er trening også veldig viktig. Det å trene skaper faktisk gledes hormoner i kroppen, samtidig som det kan gi en fantastisk mestringsfølelse.

Igjen er det viktig å huske at man blir ikke i bra fysisk og psykisk form av en treningsøkt, eller et par. På lik linje som kosthold er dette noe som må gjøres over tid.