Grete Waitz

En av de mange kvinnelige rollemodeller innen idretten har endelig fått sin egen plass oppkalt etter seg. Ta turen til marathonporten utenfor Bislett i Oslo og vandre over verdensikonets Grete Waitz plass! Verdens mest kjente langdistanseløper er et forbilde for alle aktive løpere, ikke minst for de kvinnelige, selv etter sin død. Det er sjeldent at kvinner får sine navn på veier eller plasser, men også her er Grete en foregangskvinne. Hører vi navnet «Grete Waitz» vet vi hvem det snakkes om, og vi minnes hennes store idrettsglede og imponerende prestasjoner.

Ikonet Grete Waitz hedres med egen plass!

Det er ikke så vanlig at kvinner blir hedret og æret ved å få gater og plasser oppkalt etter seg. Søknader om å navngi offentlige veier og steder etter personer tar normalt 5 år. Nå, 5 år etter Grete Waizs bortgang, kan vi bruke benevnelsen Grete Waitz Plass om plassen like utenfor marathonporten Half-marathon in Central Park in New York Citypå Bislett i Oslo. Statuene av Hjallis og Kupper´n står ikke langt unna, og snart kan vi se bort på statuen av Grethe Waitz selv som skal flyttes til hennes egen plass. Waitz var, og er fortsatt, et ikon innenfor marathon og hun vant VM-gull, OL-sølv, og New York Marathon hele ni ganger! En av Waitz tidligere idrettskollegaer , Jon Søderstrøm, står for arbeidet bak søknaden.

Waitz, et stort forbilde for hele verden!

Grete satte kvinnemarathon på kartet! Hun har fremdeles rekorden for flest seire i verdens største marathon i New York (1978-1988), og selv etter sin død utgjør hun en forskjell for det aktive mennesket. Tar du med deg dine Grete Waitz sko til New York på høsten kan også du skimte banneret «Hall of Fame- Grete Waitz» i løypa mellom Staten Island og Central Park! Langdistanseløperen er kjent over hele verden for sine prestasjoner og sitt pågangsmot, og spesielt for marathonløpene i New York . Mye har skjedd siden 1970-tallet innen idretten. Den gangen var det ikke vanlig for kvinner å delta på lengere distander enn 3000 meter. Grete Waiz var en pioner, og hun er fremdeles et stort forbilde.