Fitness er mer enn bare vekter

Ordet «fitness» har blitt trendy nå og har utviklet seg til mer enn det tidligere var. Fitness handler ikke lengre om å ha en oppegående kroppsform eller en timers trening på treningssenteret. Det handler om en livsstil som man stadig jager etter.

Fitness går inn på menneskes identitet, selvbilde, livskvalitet og mye mer! Dette har blitt en livsstil som dagens generasjon har store interesser og ambisjoner for grunnet forbrukersamfunnet vi lever i som stadig utvikler seg. Utviklingen kommer av nye oppfinnelser, nyvinninger og økonomisk utvikling som har gjort at fitness er det mest oppegående å gjøre.

Treningen er ikke lenger bare vekter, men mye mer. Å være «fit» handler ikke lenger om å ha de store musklene, men å ha en sterk viljestyrke til å holde treningen gående til det fulleste! Treningen kommer nå i alle mulige former, fra yoga, til svømming, jogging og meditasjon. Å holde seg «fit» produserer hormonet Endorfin som fungerer som kroppens eget narkotikum, og gir en følelse av glede, overskudd og selvtillit. Forskning har visst at fitness reduserer psykiske helseplager som depresjon og angst.

Fitness har mye å si for livet vår. Å være aktiv og ha sunne vaner påvirker livet vårt i store mengder! Noen få minutter med trening har svært mye å si, for fysisk aktivitet gir oss mange helsefordeler som er gode for hjernen, muskler og utviklingen vår.

Trening øker ikke bare energinivået til det maksimale, men kan også redusere alvorlige helseplager og sørge for å gjøre forebygge sykdommer hjerte- og karsykdommer. Trening reduserer også beinskjørhet ved å gjøre kroppen sterkere. Noe av det viktigste med å være «fit» er at man forsterker immunforsvaret. Hjertet vårt blir sterke jo mer vi trener, og det sørger for at det pumper blod fortere og medfører dermed at immunforsvaret blir skarpere. Dette skyldes av at kroppen produserer flere antistoffer.