Drømmer du om yoga-retreat?

De siste årene har det blitt mer og mer populært å praktisere yoga, og for mange holder det ikke å dra på yogastudio i hverdagen – de ønsker en større utfordring, og melder seg på en yoga-retreat. Hva er det med en slik retreat som er så spesielt?

Gode grunner til å dra på yoga-retreat

Det finnes mange gode grunner til å dra på yoga-retreat, eller yoga-tur som det også heter. Men det er to hovedgrunner vi ønsker å trekke fram her.

Den første grunnen er at du får tid til å lære deg yoga med en god instruktør som følger deg over flere dager. Når du kun deltar på en time her og der er det ikke alltid du faktisk gjør øvelsene riktig, noe som er viktig for å få full utbytte av yogaen. Du kommer helt klart til å bli flinkere på matta etter en slik tur.

Den andre grunnen er tiden du får for deg selv, til å fokusere innover – og legge en hektisk hverdag bak deg. De fleste av oss har liv som kan være stressende, og det er sjelden vi får tid til å tenke så mye på oss selv. Hvis du står foran et veiskille i livet, kan en slik tur spille en viktig rolle for deg.

Slik får du råd

Hvis du ønsker å dra på yoga-retreat i utlandet kan dette fort bli dyrt, spesielt hvis du skal bo på lukushotell og hele pakken. Men det kan selvsagt være verdt pengene, og du kan alltids ta opp et lite lån hos centum.no for å finansiere drømmereisen – uansett hvor ferden går.

Populære reisemål

Det finnes mange populære reisemål for de som reiser med yoga for øyet, men du skal ikke stikke under en stol at Bali er en av de aller mest populære destinasjonene.

Så hva er det som gjør Bali så unikt? Jo, den indonesiske øya har en lang historie med yoga og meditasjon, samtidig som øya byr på fantastiske natur- og matopplevelser. For mange føles Bali svært autentisk, og fungerer som et ekte pusterom fra hverdagen hjemme i Norge. Det skader selvsagt heller ikke at den lille øya nesten alltid har fint vær og varm temperatur.

Bali byr på massevis av fantastiske yoga-retreats, og du kan bestille direkte via tilbydere på nett – eller blir med norske instruktører som innimellom arrangerer gruppereiser.

Men det er ikke kun Bali som er populært, også Costa Rica og Portugal er populære reisemål, da du kombinerer yoga med surfing. Men det finnes også flere yoga-retreats i Norge, for alle de som ikke ønsker å reise så langt. Kanskje du kan høre med ditt lokale studio om de kan anbefale en slik retreat for deg?